viaszkaparók

Minden, amit a Snowboard és a sílécek viaszkaparóiról tudni kell.

Amikor a snowboardok és a sílécek karbantartásáról van szó, a jó viaszréteg felvitele kulcsfontosságú a sípályákon nyújtott teljesítmény optimalizálásához. Ennek a folyamatnak az egyik alapvető eszköze a viaszkaparó. Ezek a kaparók arra szolgálnak, hogy a felvitel után eltávolítsák a felesleges viaszt a snowboard vagy a síléc aljáról. Az alábbiakban elolvashatja, hogyan kell használni a viaszkaparót. Ha bármilyen kérdése van a viaszolással vagy a snowboard síléc élezésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal.

wax schraper

Mi a funkciója a viaszkaparónak?

A viaszkaparók arra szolgálnak, hogy eltávolítsák a felesleges viaszt a snowboardok és a sílécek aljáról a viasz felvitele és lehűlése után. A felesleges viasz lekaparásával a snowboard vagy síléc alapja vagy rögzítése sima és egyenletes lesz, javítva a siklási teljesítményt és jobb irányíthatóságot biztosítva a havon.

Milyen különböző viaszkaparók léteznek?

Alapvetően három különböző rögzítő kaparó létezik, amelyekkel lekaparhatja a felesleges viaszt a snowboardjáról.

 1. Műanyag viaszkaparók: A műanyagviaszkaparók valószínűleg a legszélesebb körben használt és legsokoldalúbb lehetőség a felesleges viasz eltávolítására. A viaszkaparók különböző vastagságúak és merevségűek, így kiválaszthatod, hogy melyik felel meg leginkább az igényeidnek. A műanyag kaparók tartósak, könnyen kezelhetők, és kezdők és tapasztalt karbantartók számára egyaránt alkalmasak. A műanyag viaszkaparók vastagsága 3 és 5 mm között változhat.
 2. Alumínium viaszkaparók: Az alumínium kaparók masszívabbak és élesebbek, mint a műanyag kaparók, így hatékonyabban távolítják el a makacs viaszmaradványokat. Gyakran használják alaposabb alaptisztításhoz és precíziós munkához. Az alumínium kaparók azonban kevésbé elnézőek, mint a műanyag kaparók, és több tapasztalatot igényelnek a helyes használathoz, hogy elkerüljék a felület sérülését. Tanácsos, ha saját maga kezdi a viaszolást, műanyag kaparóval kezdeni, hogy elkerülje a rögzítés sérülését.
 3. Kaparók a Snowboard és a sílécekhez: Vannak speciális, a snowboardok és a sílécekhez tervezett kaparók, amelyek figyelembe veszik a talpak különböző méreteit és formáit. Ezek a kaparók gyakran valamivel szélesebbek, mint a hagyományos kaparók, és ergonomikus kialakításuk megkönnyíti, hogy kaparás közben az alap teljes szélességét lefedjék.

Hogyan kell használni a viaszkaparókat

A viaszkaparók használata egyfajta technikát igényel, hogy ne sérüljön meg a snowboard vagy a síléc alapja. Az alábbi általános lépéseket kell követni:

 1. Viasz felvitele: Miután megtisztította a snowboard vagy a síléc alapját, viasszal egyenletesen vigye fel a viaszt a teljes felületre egy viaszvasaló segítségével.
 2. Hagyja kihűlni a viaszt: Hagyja a viaszt teljesen kihűlni és megszilárdulni, mielőtt elkezdené a kaparást. Ez biztosítja, hogy a viasz jól tapadjon az alaphoz, és könnyebben eltávolítható legyen.
 3. Kezdje el a kaparást: Fogjon egy viaszkaparót, és tartsa erősen mindkét kezével, a hüvelykujjával maga felé fordítva. Helyezze a kaparót körülbelül 45 fokos szögben az alaphoz képest, és egyenletes nyomással nyomja végig a kaparót a felületen, a snowboard vagy a síléc csücskétől a faráig.
 4. Szükség esetén ismételje meg: Ismételje meg a kaparási folyamatot, amíg az összes felesleges viaszt el nem távolítja a talpról, és az nem lesz sima és egyenletes.
 5. Tisztítsa meg a kaparót: Tárolás előtt törölje le a viaszmaradványokat a kaparóról egy ruhával vagy kefével, hogy a viaszmaradványok ne halmozódjanak fel és ne akadályozzák a következő használatot.

Hasznos tippek a viaszkaparók használatához és karbantartásához

 • Válassza ki a megfelelő kaparót: Válasszon az Ön szintjének és tapasztalatának, valamint a snowboard vagy síléc használatának megfelelő kaparót.
 • Alkalmazzon enyhe nyomást: Kezdje a kaparást enyhe nyomással, és ha szükséges, fokozatosan növelje a nyomást, hogy elkerülje a talp sérülését.
 • Használjon több kaparót: Hasznos lehet, ha több, különböző vastagságú és merevségű kaparót használ a különböző viaszokhoz és körülményekhez.
 • Karbantartja a viaszkaparókat: Tartsa tisztán és viaszmaradványoktól mentesen a viaszkaparókat az optimális teljesítmény biztosítása és a szerszámok élettartamának meghosszabbítása érdekében.
 • Tartsa a viaszkaparókat élesen: Ha műanyag kaparót használ, azt fogja tapasztalni, hogy az idő múlásával hatékonyabbá válik. Emellett a kaparó szöge a használat során lassan tompul, akárcsak a síléc vagy a snowboard acél éle. A műanyag viaszkaparó szükség esetén élezhető.

wax schrapers

Viaszkaparó online rendelése

A viaszkaparók nélkülözhetetlen eszközök a snowboardok és a sílécek karbantartásához, lehetővé téve a felesleges viasz hatékony eltávolítását az optimális siklási teljesítmény érdekében a sípályákon. Rendeljen egy jó viaszkaparót online áruházunkban, és már másnap máris síelhet. Webáruházunkban snowboard karbantartási cikkek széles választékát találja olyan márkáktól, mint pl. Holmenkol és a Oneball. Komplett viaszkészletet vagy élezőkészletet keresel? Akkor a Sideways a megfelelő hely!