Ecsetek

Minden, amit a viaszkefékről tudni kell a Snowboard- és a sílécek karbantartásáról.

A snowboard vagy sílécek gyantázása a karbantartás elengedhetetlen része, hogy optimális teljesítményt nyújtson a sípályákon. A megfelelő viasz kiválasztása mellett ugyanilyen fontos a megfelelő viaszkefe használata is. A viaszkefék segítenek a viasz eloszlatásában és bedörzsölésében, a felesleges viasz eltávolításában és a talp fényesítésében. Ebben az átfogó útmutatóban mélyebben elmélyedünk mindenben, amit a viaszkefékről tudni kell, beleértve a különböző típusokat, például a lószőr keféket, a rézkeféket és a nejlonkeféket.

A belag kefe funkciója

A belagkefe döntő szerepet játszik a snowboardok és a sílécek viaszolásában. Segítenek a viasz egyenletes eloszlatásában az aljzaton, javítják a siklási teljesítményt és meghosszabbítják az anyag élettartamát. Ezen kívül a viaszkefék segítenek eltávolítani a felesleges viaszt és polírozni az alapot, hogy sima és egyenletes felületet biztosítsanak.

wax borstel

Viaszkefék, milyen típusok léteznek?

 1. Lószőrkefék: A lószőrkefék népszerűek lágyságuk és a viasz egyenletes eloszlatására való képességük miatt. A természetes lószőr nem túl merev és nem is túl puha, így ideális a viasz felvitel utáni polírozásához. A snowboardok és a sílécekhez egyaránt alkalmasak, ezek az ecsetek szép fényt hagynak az alapon.
 2. Rézkefék: A rézkeféket úgy tervezték, hogy helyreállítsák az alap szerkezetét és eltávolítsák a felesleges viaszt. A rézsörték merevebbek, mint a lószőr kefék, és segítenek megnyitni az alap pórusait, ami jobb viaszfelvételt és tapadást eredményez a havon. Ezek a kefék különösen hasznosak a régi vagy erősen viaszolt snowboardok és síléceken.
 3. Nylon kefék: A nejlonkefék nagyon sokoldalúak, és a viaszolás során különböző célokra használják őket. Használhatók a viasz egyenletes eloszlatására, a felesleges viasz eltávolítására és a talp polírozására. A nejlonkefék különböző sűrűségű és merevségű kefékkel kaphatók, a kívánt alkalmazástól és az alap állapotától függően.
 4. Sárgaréz kefék: A sárgarézkeféket gyakran használják a snowboardok és a sílécek talpának tisztítására és textúrázására. A sárgaréz sörték merevek, és segítenek eltávolítani a szennyeződéseket, port és a régi viaszmaradványokat, miközben helyreállítják a talp szerkezetét a jobb tapadás érdekében a havon.

Hogyan kell használni a viaszkeféket?

A viaszkefék használata a snowboard vagy síléc karbantartása során némi előkészületet és gondosságot igényel. Az alábbi általános lépéseket kell követni:

 1. Előkészítés: Győződjön meg róla, hogy a snowboard vagy a síléc tiszta és száraz, mielőtt elkezdené a viaszolást. Ecsettel vagy ronggyal távolítson el minden szennyeződést, port és régi viaszmaradványt az alapról.
 2. Vigye fel a viaszt: Vigyen fel egy egyenletes réteg viaszt a snowboard vagy síléc aljára egy viaszvas segítségével. Ügyeljen arra, hogy a viasz egyenletesen oszoljon el a felületen.
 3. A viaszkefe használata: A viaszkefével egyenletesen oszlassa el a viaszt az alapon. Hosszú, egyenletes mozdulatokkal dolgozzon a snowboard vagy a síléc hossza felé. Használjon különböző keféket különböző feladatokhoz, például lószőrkefét a viasz polírozásához és rézkefét a felesleges viasz eltávolításához.
 4. Polírozás: A viasz egyenletes eloszlatása után az ecsettel polírozza ki az alapot. Hosszú, egymást átfedő mozdulatokkal dolgozzon, hogy sima és egyenletes felületet hozzon létre.

Tippek az ecsetek használatához

 • Használjon különböző ecseteket különböző feladatokhoz: A viasz polírozásához használjon lószőrkefét, a felesleges viasz eltávolításához és az alap szerkezetének helyreállításához pedig rézkefét.
 • Hosszú, egyenletes mozdulatokkal dolgozzon: A viasz egyenletes eloszlása és a sima felület érdekében mindig a snowboard vagy síléc hosszának irányában dolgozzon.
 • Karbantartja az ecseteket: Rendszeresen tisztítsa meg a viaszkeféket a szennyeződések, a por és a régi viaszmaradványok eltávolítása és a teljesítmény optimalizálása érdekében.

Viaszkefék online vásárlása a Sideways webáruházban

A viaszkefék nélkülözhetetlen eszközök minden snowboardos vagy síelő számára, aki szeretné felszerelését a legjobb állapotban tartani. A megfelelő viaszkefékkel és technikákkal javíthatja snowboardja vagy síléce siklási teljesítményét, és maximálisan élvezheti a lejtőket. A különböző típusú viaszkefék használatával és gondos munkával biztosíthatja, hogy snowboardja vagy síléce mindig optimális állapotban legyen a következő havas kalandjához.

A legjobb helyen jársz, mivel nálunk különböző típusú viaszkefék vannak raktáron olyan márkáktól, mint a Homenkol és a Oneball. Rendeld meg még ma webshopunkban, hogy már két napon belül elkezdhesd sí- vagy snowboardod karbantartását.

Belag borstels