gyufaviasz

wedstrijd wax

Versenyviasz síeléshez és snowboardozáshoz

A versenyviasz, más néven versenyviasz fontos szerepet játszik a snowboardozás és a síelés világában. A sportolók és a profi síelők és snowboardosok a kiváló minőségű viaszra támaszkodnak, hogy optimális teljesítményt érjenek el a versenyeken és az edzéseken. A viaszoláshoz és a csiszoláshoz szükséges cikkek nagy gyűjteményében a speciális versenyviasz és versenyviasz széles választékát is kínáljuk.

Mi az a versenyviasz?

A versenyviasz, amelyet gyakran versenyviasznak is neveznek, a melegviasz egy speciális formája, amelyet arra terveztek, hogy optimális teljesítményt nyújtson a versenyszerű sí- és snowboardversenyeken. Profi sportolók, versenycsapatok és lelkes amatőrök használják a sebesség, az irányítás és a tapadás javítására versenyek és edzések során.

A versenyviasz különböző típusai

Versenyviasz kollekciónkban olyan márkák versenyviaszai találhatók, mint például. Oneball és Holmenkol különböző típusú viaszokat talál. De mik is pontosan a különbségek?

 1. Szénhidrogén viasz:

  A szénhidrogén viasz egyfajta szénhidrogén alapú sí- és snowboardviasz. Gyakran használják általános alkalmazásokhoz, például edzésre és szabadidős használatra, mivel jó általános teljesítményt nyújt a különböző hóviszonyok között. Jobb siklási tulajdonságokat, csökkentett súrlódást és jobb irányíthatóságot biztosít.

  Ez a viasztípus általában olcsóbb, mint a fluorkarbon viasz, ezért gyakran választják a szabadidős síelők és snowboardosok. Többféle módszerrel lehet felvinni, például olvasztással és vasalóval történő bedörzsöléssel vagy viaszvasalóval történő forró viaszolással. A felhordás után a viaszt viaszfésűvel elsimítják és polírozzák az optimális siklási teljesítmény érdekében.

  Bár a szénhidrogénviasz kevésbé speciális, mint a fluorkarbon viasz, megfizethetősége és sokoldalúsága miatt továbbra is népszerű választás, és még mindig jelentős előnyöket kínál azon síelők és snowboardosok számára, akiknek nincs szükségük extrém nagy teljesítményre.

 2. Fluorszénviasz:

  A fluorkarbon viasz a sí- és snowboardviaszok fejlett típusa, amely fluorkarbon vegyületeket tartalmaz. Kiváló víztaszító tulajdonságairól és kiváló teljesítményéről ismert, különösen nedves hóviszonyok között. Ez a viasz jobb siklási tulajdonságokat kínál és csökkenti a súrlódást, így nagyobb sebességet és jobb irányíthatóságot tesz lehetővé a lejtőkön. A haladó és profi síelők és snowboardosok körében népszerű, versenyeken és versenyeken használják. Az alkalmazás magában foglalja az olvasztást és a vasalóval történő felvitelt vagy a viaszvasalóval történő forró viaszolást, majd az optimális teljesítmény érdekében a simítást és polírozást.

 1. Tiszta fluorviasz:

  A tiszta fluorviasz, vagy magas fluorkarbon tartalmú viasz a sí- és snowboardviasz egy fejlett formája, magas fluorkarbon tartalommal. Ez a viasz, amelyet főként a legmagasabb szintű profi síelők és snowboardosok használnak, kiváló víztaszító tulajdonságokkal és maximális csúszóteljesítménnyel rendelkezik, még extrém hóviszonyok között is. A maximális sebességre és kontrollra törekvő sportolók számára a lejtőkön a végső választás. Alkalmazása hasonló a többi viaszhoz, ahol megolvasztják és vasalóval vagy forró viaszvasalóval felviszik, majd az optimális eredmény érdekében simítás és polírozás következik.

Milyen előnyei vannak a match waxnak?

A versenyviasz előnyei közé tartoznak:

 1. Nagyobb sebesség: A versenyviasz csökkenti a súrlódást és javítja a siklási teljesítményt, így a síelők és snowboardosok nagyobb sebességet érhetnek el a lejtőkön.
 2. Jobb tapadás: Ez a viasz jobb tapadást és irányítást biztosít a kanyarok és manőverek során, ami elengedhetetlen a versenyeken és a versenyeken nyújtott csúcsteljesítményhez.
 3. Anyagvédelem: A versenyviasz rendszeres alkalmazása megvédi a síléceket és a snowboardok a súrlódás és a koptató hóviszonyok okozta kopástól, meghosszabbítva az anyag élettartamát.
 4. Optimális teljesítmény: A speciálisan kialakított viasz használata lehetővé teszi a síelők és snowboardosok számára, hogy felszerelésüket a pályák speciális körülményeihez igazítsák, ami maximális teljesítményt és versenyelőnyt eredményez.
 5. Fokozott nedvességállóság: Egyes versenyviaszok, különösen a magas fluorkarbon-tartalmúak, kiváló víztaszító tulajdonságokkal rendelkeznek, így a síelők és snowboardosok még nedves vagy nedves hóviszonyok között is optimális teljesítményt érhetnek el.

wedstrijdwax

A versenyviasz és a minden hőmérsékletre alkalmas viasz közötti különbség

A versenyviasz és az all-temperature wax közötti különbség a célzási és teljesítményjellemzőikben rejlik. A versenyviaszt, más néven versenyviaszt úgy tervezték, hogy bizonyos hóviszonyok között maximális teljesítményt nyújtson, és gyakran tapasztalt és profi síelők és snowboardosok használják versenyeken. Az összhőmérsékletű viaszt ezzel szemben úgy tervezték, hogy a hőmérsékleti és hóviszonyok széles skáláján teljesítsen, így sokoldalú választás a szabadidős síelők és snowboardosok számára, akik különböző környezetekkel találkoznak útjaik során.

Versenyviasz vásárlása online

Ön lelkes snowboardos vagy síelő, és a legjobbak közül a legjobbra vágyik? A legjobb helyen jársz, ha mindent megtalálsz, amire szükséged van a snowboard viaszolásához és élesítéséhez. Webáruházunkban snowboard karbantartó termékek széles választékát találod olyan márkáktól, mint például Holmenkol és a Oneball. Komplett viaszkészletet vagy csiszolószettet keresel? Akkor a Sideways a megfelelő hely!